<< Vissza 2002
előző | következő
Küldő email-1839
Dátum 2002/05/08 14:13:00
Tárgy GYONYORU KOLLEKCIO
Üzenet Faradsagos munkaval osszeszedtem idorendi sorrendben, hogy a FIDESZ-es barataink mi mindent csinaltak a valasztasok kozotti ket hetben, illetve az azt megelozo idoszakban. Foleg az index-et hasznaltam forraskent, hireket es cikkeket egyarant, ok a korulmenyekhez kepest a legobjektivebbek. Datum, link. Cim, utana pontos idezet a lenyegrol, vegul esetleg doltbetus, zarojeles, meglehetosen elfogult (a FIDESZ ellen, nem a szocikert!!) megjegyzes a reszemrol.
Felelmetes. Kepzeljetek el mi lenne itt ha megint a nyakunkra szavazna a nep ezeket, kik a 2 het alatt tobbet hazudnak, lopnak, csalnak mint a cseppet sem szimpatikusabb szocik uralkodasuk teljes negy eve alatt. Orban baratom, ez mar eredmeny. A szocikat felulmulni lopasban, az nagyon komoly, szinte kivitelezhetetlenul nehez teljesitmeny. Nektek azert sikerult...
Kuldjetek tovabb minel tobb embernek.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2002. aprilis 5. - http://index.hu/valasztas/simicska0405/ Simicska Lajos ismet kiborult?
"Az "emberi mivoltukbol kivetkozott" ellenzeki partok szemelye ellen iranyulo "mocskolodo kampanya" ellen tiltakozik fizetett hirdetesekben Simicska Lajos, jollehet neve csupan nehanyszor bukkant fel a valasztasok elotti kuzdelemben. Az egykori APEH-elnok alairasaval jelzett egesz oldalas hirdetmeny tobb napilapban is megjelent. A Fidesz allitasa szerint a 4-5 millio forintos, a szocialistakat es szabad demokratakat vadolo hirdetes kizarolag Simicska maganakcioja"(Ja persze. Simlicska biztos a sajat perselymalacabol szor ki 4-5 milliokat agyatlan kampanyhirdetesekre)

2002 aprilis 8. - http://index.hu/valasztas/ebesz0408/ EBESZ: aggalyos kormanyparti befolyas a mediaban
""A kozszolgalati televizioban kezzel foghatoan megnyilvanult a kormany es a Fidesz iranti elfogultsag, ezzel szemben a kereskedelmi televiziokban altalanossagban veve minden resztvevo semleges vagy kritikai hangvetelu sajtovisszhangot kapott" - jelzi az EBESZ. A szervezet hozzateszi: "az a benyomas, hogy a kormany es a kormanyzo part politikai hirdetesei osszemosodnak". Az EBESZ ugy latja, az aggodalmat tovabb erositettek a valasztasok elotti heten erezhetoen megszaporodo kormanyzati hirdetesek, es az allitolagos osszefonodasok azon ugynoksegek kozott, amelyek a kormany hirdeteseit, a kormanyzo part politikai kampanyhirdeteseit es a valasztasi iroda altal megrendelt szavazoi oktatasi kampanyt keszitettek."

2002 aprilis 9. - http://index.hu/politika/belfold/utak0409/ Tobb szazmilliardos utepitesi megrendeles a Vegyepszertol
"Ujabb 126 milliard forint erteku megrendelest kapott marcius vege ota Vegyepszer-Betonut konzorcium a Nemzeti Autopalya Rt-tol - irja keddi szamaban a Nepszabadsag. A kormany kijelolt cegei az uj utakat 50 szazalekkal tobbert keszithetik el, kilometerenkent ketmilliard forintert, mint az epulo M3-ast. Az uj szerzodesekkel a cegek megduplaztak allami megrendeleseiket. Az utobbi egy honapban osszesen 126 milliard forintos utepitesi megbizast kapott a Vegyepszer-Betonut konzorcium"(vegytiszta, nagykonyv szerinti korrupcio. Ezekhez a szamokhoz kepest Tocsik 800 millioja csupan bolhafing egy tajfun kozepen)
2002 aprilis 9. - http://index.hu/valasztas/orban0409/
Orban: veszelybe kerult minden"Minden ertek veszelybe kerult, amiert az elmult negy evben megdolgoztunk - allitotta kampanynyitojan Orban Viktor miniszterelnok. A kormanyfo ugy velte: a "nagytoke es a penztoke" kerul hatalomra, ha a szocialistak nyerik a valasztasokat."
"A kabitoszerrel kapcsolatban azt mondta, hogy aki azokat kiprobalja, "az ordoggel cimboral". Marpedig az ellenfelek programjat vegigolvasva "olyan gondolatokkal lehet talalkozni, amelyek szerint e kabitoszerek terjedeset oly modon kell megelozni, hogy engedelyezik egyes szerek fogyasztasat" - biralta tovabb rivalisait a miniszterelnok."(Orban hires, Csurka Pityut megszegyenito, Rakosi korszakra emlekezteto beszede)
2002 aprilis 10. - http://index.hu/valasztas/ader0410/
Ader amnesztiaval fenyeget"Annal is nagyobb a baj, mint amit Orban Viktor tegnapi beszedeben jelzett, a Kozma utcai bortonben ugyanis a valasztasok elso fordulojaban a bunozok az MSZP-re szavaztak, mivel a szocialistak gyozelmuk eseten amnesztiat igertek - jelentette be Ader Janos, az orszaggyules elnoke, a Fidesz alelnoke szerdai sajtotajekoztatojan"
(bezzeg amikor meg 1998-ban tenyleg onallo szavazokor volt a borton, akkor ott a fideszes jelolt nyert elsopro tobbseggel...hihihi, hu de ciki)
2002 aprilis 11. - http://index.hu/valasztas/alap0412/
Harom varosban is elmaradt az alapkoletetel"Fehervaron es Oroszlany utan Gyorben is elmaradt a stadionrekonstrukcio alapkoletetele. A helyiek szerint a kormany azert bunteti oket, mert a vasarnapi valasztason szocialista jelolt vegzett az elen."

2002 aprilis 11. - http://index.hu/valasztas/nyug/ Nyugdijemelest iger a kormany
"Az ev elso negyedeben es varhatoan az ev egeszeben jelentosen novekedtek, illetve novekednek a berek. Emiatt a nyugdijasoknak 60-100 milliard forint nyugdijemeles jar - kozolte Varga Mihaly penzugyminiszter a tarca csutortoki sajtotajekoztatojan"(most hogy vesztesre allunk hirtelen milyen szocialisan erzekenyek lettunk)

2002 aprilis 11. - http://index.hu/valasztas/mnemzetko/ Az LB szerint is torvenyt sertett a Magyar Nemzet
"Torvenysertest kovetett el a Magyar Nemzet cimu lap a Legfelsobb Birosag jogeros vegzese szerint, a valasztas elso fordulojat megelozo szombati napon megjelent szamanak elso oldalan feltuntetett nagybetus "K.O." felirattal, amely a "Holnap valaszt az orszag" cimu cikk mellett szerepelt."
2002 aprilis 12. - http://index.hu/politika/belhirek/?main:2002.04.12&88526
Miniszterelnokre var a Sandor palota "Mar csak a berendezesi targyak hianyoznak a 2,5 milliard forintert helyreallitott Sandor palotabol, amelynek muszaki atadasat egy kormanyhatarozat szerint pontosan a valasztas masodik fordulojat koveto napra idozitettek. Ha a Fidesz megorzi hatalmat, Orban Viktor miniszterelnok a valasztasok utan innen iranyitja kormanya munkajat"

2002 aprilis 12. - http://index.hu/politika/belhirek/?main:2002.04.12&88527 A puspokok felszolitottak a helyes szavazasra
"A szentendrei Szent Andras iskola igazgatoja es a katolikus plebanos altal alairt, szuloknek kuldott level nyilvanossagra hozatala felbatoritotta a "hasonlo cipoben" jarokat. Tobben tajekoztattak szerkesztosegunket, hogy masutt is kuldozgetnek leveleket a szuloknek, arra buzditva oket, szavazzanak a Fideszre. Az Uj Ember cimu katolikus lap legujabb szamanak vezercikke nyiltan elismeri: a puspokok felszolitottak a hiveket a helyes valasztasra. A Magyar Katolikus Puspoki Konferencia nem nyilatkozik az ugyben"
2002 aprilis 12. - http://index.hu/valasztas/sulikampa412/
Kampany az iskolakban"Tiz-tizenket eves gyerekek kampanyoltak a Fidesz-MDF mellett csutortokon a Batthyany teri metroaluljaroban - irja penteki szamaban a Nepszava. A lap helyszini riportja szerint a gyerekek a Szent Benedek Bences Altalanos Iskola es Gimnazium diakjai, a szoroanyagokhoz az iskolaban, a templomban es a keruleti Fidesz-irodan jutottak hozza."

2002 aprilis 14. - http://index.hu/valasztas/0414szam/ Szamhaboru: szazezrek, vagy milliok
"A BRFK Kommunikacios Osztalya a keso esti orakban viszont sajtonyilatkozatot adott ki, amelyben azt kozli, hogy a rendezveny ideje alatt a helyszinen tartozkodo rendorsegi szakertok velemenye alapjan masfelmilliosra becsulik a Kossuth teri nagygyulesen reszt vett tomeget."(A fuggetlen Magyar rendorseg megreformalja a fizika torvenyeit)

2002 aprilis 15. - http://index.hu/valasztas/gyongyos0415/ Gyongyos: 15 ezer az MSZP elleni vallomasokert?
"Szili Katalin a gyongyosi vitaval kapcsolatban bemutatott ket nyilatkozatot is, amelyek alairoi szerint a Fidesz egyik aktivistaja hamis tanuzasra akarta rabirni oket. A dokumentumok szerint 15 ezer forintot ajanlottak olyan vallomasokert, amelyek szerint a szocialistak a valasztas ideje alatt adtak gulyast a szavazoknak"
2002 aprilis 15. - http://index.hu/sport/koko0415/
Madl Ferenc kituntette Kokot"A visszavonulasat marcius elsejen bejelento "Koko" kiveteles es vilagszerte elismert sportpalyafutasaert, a magyar sport nemzetkozi hirnevenek oregbiteseert - Orban Viktor miniszterelnok eloterjesztesere - reszesult az elismeresben."
(Koko TF-es es Kossuth teri coming-out-ja utan megkapja melto jutalmat amiert szep fenyesre nyalta Orban segget)
2002 aprilis 15. - http://index.hu/valasztas/pz0415/
Pokorni: a hit nem elado"Pokorni Zoltan a szocialistak vasarnapi rendezvenyet ugy kommentalta: "A Luxus Aruhaz es a Gerbaud Cukraszda kozott osszegyult MOL-kisreszvenyesek sokezres hada kivetitokon nezte, hogyan eszik oroszkremtortat a baloldal szocialisan erzekeny vezeto gardaja". Nyilvan ok nem felnek a gazaremelestol, sot kifejezetten remelik is azt - tette hozza a Fidesz elnoke."
(Micsoda uriember! A stilus uraim, a stilus!)
20002 aprilis 15. - http://index.hu/valasztas/bayer0415/
Bayer Zsolt a vizfeju Budapest lumpenprolijairol"- Egy het mulva vasarnap Magyarorszag nem fogja engedni azt, hogy a vizfeju Budapest, ezen belul Pest lumpenprolijai dontsek el, mi tortenjek ezzel az orszaggal - fogalmazott Bayer Zsolt."
(Kedves Bayer Zsolt! Az ANYAD Picsajat!)

2002 aprilis 15. - http://www.origo.hu/valasztas/20020415harangzugas.html Harangzugas a Fideszert
"Harom civil szervezet felhivta az egyhazkozossegeket, hogy a kampanycsend beallta elott penteken este 8-kor harangzugassal figyelmeztessek a szavazokat: "Sokat szenvedett nepunk nem ker az ateista szellem kovaszabol, amely materialista eletvitelu tomegeket gyart.""
2002 aprilis 18. - http://index.hu/gazdasag/magyar/bav0418/
Megis eladtak a BAV-ot"A valasztasok utan a "kiegyenlites" jelszavaval fellepo Fidesz-kormany azonnal jelezte, hogy igenyt tart a BAV-ra. A visszaallamositas szandeka sajatos lepes volt egy deklaraltan szabadpiacparti kapitalista polgari kabinettol, hiszen az Aragot komcsizhattak ugyan, de azt nehezen vonhattak volna ketsegbe, hogy magyar maganceg.
Miutan a kormanyzati nyomas fokozodott es sajtoertesulesek szerint maga az ereje teljeben levo Simicska Lajos is beavatkozott az ugybe, de az Arago nem adta a ceget sem az MFB-nek, sem a Fidesz gazdasagi hatterembereinek kezeben levo Mahirnak, az uj idok jelekent rakuldtek az adohivatalt.Bar komoly szabalytalansagot nem talaltak, a szamos egyeb erdekeltseggel rendelkezo Aragot ennyi meggyozte, es hajlando volt 51 szazalekat - tisztes nyeresegre azert szert teve - 2,3 milliard forintert eladni az MFB-nek.
Polgari hirdetes
A Bizomanyi ezutan a mindenkori kormanyok altal annyira kedvelt allami cegkent mukodott: az 1999. ev eredmenyeit taglalo kozgyulesen egyes kisreszvenyesek peldaul azt vetettek fel, hogy a tarsasag aranylag gyenge eredmenye annak tulajdonithato, hogy 76 millio forintrol 148 milliora emelkedett a BAV reklamkiadasa, es zomeben azt is "egyoldalu" hirdeteshordozokon, a Mahir Cityposter Kft. kozteruleti feluletein, illetve a Napi Magyarorszag cimu - idokozben a Magyar Nemzetbe olvadt - ujsagban koltik el. Azt is nehezmenyeztek, hogy a kormanykedvenc Defend Kft. megbizasaval megduplazodtak az orzes-vedelmi koltsegek.
Ezutan hosszabb ideig nem lehetett hallani a Bizomanyirol, mig az "orszag bankja" valamiert ugy nem erezte, hogy a valasztasok masodik forduloja elotti otodik nap az idealis idopont arra, hogy az egyszer mar visszaallamositott ceget egy, a Vegyepszerrel kapcsolatban allo vallalkozasnak juttassa."
2002 aprilis 18. - http://index.hu/valasztas/bajor0418/
Bajorba fojtottak a szot Mogyorodon"Toth Andras, az MSZP kepviselojeloltje kozlemenyeben azt allitja: 50-60 fos szervezett MIEP-es es fideszes csoport zavarta meg programjukat. A politikai vitat kovetoen a szocialistakkal egyet nem ertok a hangtechnikat is tonkretettek, ezzel akadalyozvan a rendezveny folytatasat, mely Bajor Imre musora lett volna."
(kis balkani orszagunk lakossagabol olykor-olykor kibukik a kapanyel. Allatok az ilyenek - partfuggetlenul)
2002 aprilis 18. - http://index.hu/politika/belhirek/?main&89226
Harrach szerint veletlen, hogy sajat miniszteriuma most oszt segelyt sajat korzeteben "A szocialista kepviselojelolt csutortokon arrol tajekoztatta az MTI-t: tudomasa szerint Harrach Peter szocialis es csaladugyi miniszter, a Fidesz-MDF helyi kepviselojeloltje 10 ezer forint szocialis segelyt es emelle a kampanyban hasznalt jelolti szorolapot juttatott el a valasztopolgaroknak"
(mar a cim is beszedes. Gyulolom, amikor tehetsegtelen hatalomehes es velejeig korrupt politikusok neznek hulyenek)
előző | következő